'Saudische belanghebbenden willen stokje steken voor Europa-terugkeer Benzema'

'Saudische belanghebbenden willen stokje steken voor Europa-terugkeer Benzema'

27 januari - 17:20 Laatste update: 18:31
29

De kans dat Karim Benzema in januari terugkeert op de Europese voetbalvelden lijkt alsmaar kleiner te worden. Volgens L’Équipe willen Saudi-Arabische beleidsbepalers absoluut niet dat de Fransman een dezer dagen vertrekt uit de woestijn.

Een investeringsfonds van de Saudische staat heeft een groot gedeelte van de komst van Benzema gefinancierd. Zij willen absoluut niet meewerken aan een vertrek van de spits. Het eventuele vertrek van Benzema zou worden gezien als gezichtsverlies. Nadat Jordan Henderson eerder deze transferperiode al na een halfjaar vertrok uit Saudi-Arabië, zien ze de bui hangen. Het overnemen van Benzema van Real Madrid stond in juni vorig jaar nog symbool voor de onbegrensde mogelijkheden die waren ontstaan in het Saudische voetbal.

Wedden

Meer odds

Benzema kwam vorige zomer transfervrij over uit Madrid en tekende een contract tot medio 2026 bij Al Ittihad. Inmiddels is de relatie tussen club en speler er niet beter op geworden. De Franse goalgetter kwam eerder deze maand zeventien dagen te laat terug op de club na zijn vakantie. Toch liet hij woensdag weten helemaal niet te willen vertrekken bij Al Ittihad. "De Franse media verzinnen graag geruchten. Hoe groter, hoe beter", zo vertelde hij tegenover L’Équipe.

Benzema werd deze transferperiode al met verschillende clubs in verband gebracht. Onder meer Premier League-giganten als Arsenal, Manchester United en Chelsea werden gelinkt aan de Fransman. Bovendien werd hij gelinkt aan zijn oude liefde Olympique Lyon, dat in zwaar weer verkeert in Ligue 1. Voorlopig lijkt een vertrek van Benzema uit de woestijn niet aan de orde vanwege de macht van het investeringsfonds.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!