Advocaat wil Nederlanders overtuigen voor Curaçao: Met acht namen in gesprek

Advocaat wil Nederlanders overtuigen voor Curaçao: "Met acht namen in gesprek"

28 januari - 09:47
40

Dick Advocaat stelt als doel met Curaçao het WK 2026 te bereiken. De 76-jarige oefenmeester laat zich nog één keer verleiden en wil iets moois neerzetten met de nationale ploeg. 

Advocaat spreekt over zijn ambities met het voetballand tijdens zijn presentatie. Curaçao is een prachtig land, maar Advocaat neemt de klus niet aan om op het strand te gaan liggen. "Dat kan wel, maar dat kan ook in Spanje. Naar het WK 2026 is een realistisch project", aldus Advocaat, die zichzelf een schouderklopje geeft. "Ik bedoel, alles moet nog gespeeld worden, dus je zit bij de kanshebbers. Bovendien heb ik drie EK's, twee WK's en half Europa aangedaan, dus ik weet wel een beetje wat er wordt gevraagd om ver te komen en je te kwalificeren."

Een van de taken van Advocaat is om spelers uit Nederland te overtuigen om voor Curaçao uit te komen. De oefenmeester is daarmee druk bezig. "Sommige spelers denken dat ze nog steeds bij het Nederlands elftal kunnen komen. Die moet ik overtuigen om toch voor Curaçao uit te willen komen. Het dilemma is wel dat je niet tegen ze kan zeggen dat ze voor Nederland niet goed genoeg zijn en voor Curaçao wel. Maar we kunnen, zoals ik het nu zie, best een redelijke selectie neerzetten. Met zo'n acht spelers zijn we in gesprek. Nee, namen noem ik niet."