Kogel door de kerk: PSV stalt overbodige vleugelverdediger bij Heracles

Kogel door de kerk: PSV stalt overbodige vleugelverdediger bij Heracles

29 januari - 22:27
24

De kogel is door de kerk: Fredrik Oppegard komt de rest van dit seizoen uit voor Heracles Almelo. De linksback wordt tijdelijk overgenomen van PSV, waar hij niet voorkwam in de plannen van trainer Peter Bosz. 

Het nieuws over de aanstaande huurtransfer kwam eerder op maandag al naar buiten. Nu is de deal bekendgemaakt door zowel PSV als Heracles. "Ik ben blij om hier te zijn. Bij PSV heb ik veel goede verhalen gehoord over Heracles Almelo en ik kreeg een goede indruk van de club na de gesprekken die we hebben gevoerd. Ik wil hier zoveel mogelijk wedstrijden spelen op Eredivisie-niveau en het team vooruithelpen", vertelt Oppegard. 

Wedden

Meer odds

Nico-Jan Hoogma, de techisch directeur van de nummer vijftien van de Eredivisie, is blij met de komst van de Noorse vleugelverdediger. "Met Fredrik halen we jonge talentvolle verdediger binnen die onze selectie voorziet van extra veelzijdigheid", aldus Hoogma. "Hij is een aanvallend ingestelde linksback met een goede techniek en we kijken ernaar uit om hem het komende half jaar in het zwart-wit van Heracles Almelo te zien."

Oppegard streek in 2019 neer in Eindhoven. Tot dusver speelde hij vijf Eredivisie-wedstrijden voor de hoodmacht van PSV. Voor Jong PSV speelde hij zestig duels. Afgelopen seizoen werd hij ook al, eveneens voor zes maanden, verhuurd. Toen was Go Ahead Eagles zijn tijdelijke broodheer.