Man United komt met duidelijk statement na verhalen over afwezige Rashford

Man United komt met duidelijk statement na verhalen over afwezige Rashford

29 januari - 23:10
16

Manchester United heeft middels een update gereageerd op alle verhalen rondom aanvaller Marcus Rashford. Op X laat de club van manager Erik ten Hag weten dat Rashford 'verantwoordelijkheid' genomen heeft voor zijn acties.

Rashford meldde zich afgelopen vrijdag ziek bij United. The Athletic bracht kort daarna naar buiten, op basis van meerdere bronnen, dat de 26-jarige Engelsman de avond daarvoor uit was gegaan in Belgast. Per privévliegtuig zou hij vrijdagavond vroeg weer zijn geland in Manchester. Tegen Newport County, zondag nog opponent van United in de FA Cup, maakte hij geen deel uit van de selectie. 

Na de benauwde zege van United (2-4) wilde Ten Hag niet ingaan op de situatie omtrent Rashford. De Nederlandse manager bestempelde het als een 'interne kwestie'. United reageerde maandagavond kort maar krachtig op de situatie. 'Marcus heeft verantwoordelijkheid genomen voor zijn acties. Dit is opgelost als een interne kwestie, die nu is afgehandeld', aldus de club. 

Het is nog niet duidelijk of Rashford een sanctie heeft gekregen. Wel is duidelijk dat hij weer aansluit bij de selectie, en dat hij donderdag deel uitmaakt van de ploeg die op bezoek gaat bij Wolverhampton Wanderers.