'On-Eindhovense' transfersoap duurt voort: 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt'

'On-Eindhovense' transfersoap duurt voort: 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt'

31 januari - 19:10
103

Als PSV geen geschikte vervanger voor de geblesseerde Noa Lang kan vinden en besluit Yorbe Vertessen terug te roepen uit Berlijn, dan heeft laatstgenoemde geen poot om op te staan. Althans, dat meent Rik Elfrink. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal deelt de PSV-watcher zijn visie op de volgens hem 'on-Eindhovense' transfersoap.

Of PSV daadwerkelijk gaat besluiten om Vertessen terug te roepen uit Berlijn durft Elfrink nog niet te zeggen. "Dat is op dit moment koffiedik kijken. Het zal er echt vanaf hangen of PSV een vervanger kan vinden." En wat als dat niet lukt? Door de namen van Couhaib Driouech van Excelsior en Million Manhoef van Vitesse ging immers al een streep.

Wedden

Meer odds

"Dan zal Yorbe terug moeten komen. Dan kan hij hoog of laag springen, maar dat zal dan toch de insteek van PSV zijn", aldus Elfrink. "Je kan er van alles van vinden, maar tegelijkertijd weet je niet precies wat er tussen de partijen is afgesproken. Of Vertessen moet het via de juridische weg door de rechter laten toetsen."

Het gekke in deze transfersoap noemt Elfrink het feit dat Vertessen zich vooral druk lijkt te maken, terwijl van Union Berlin nauwelijks geluiden naar buiten komen. "In een normale situatie zou er een conflict ontstaan tussen 'koper' en 'verkoper'." Dat lijkt voorlopig dus wel mee te vallen. "Hier gaat het namelijk vooral over het 'object' dat verkocht wordt. En dat object is boos!", aldus Elfrink. 

Vertessen zou druk uit kunnen oefenen op PSV door te dreigen met werkweigering, mocht hij teruggeroepen worden naar Eindhoven. "Dat is nu een drukmiddel om de transfer te forceren", beschrijft Elfrink. "Ik heb het nog nooit zo meegemaakt. PSV is een club waar je nooit zoveel gedoe hebt, dus dit is een beetje 'on-Eindhovens'. Dit maak je eigenlijk nooit mee, dus het is toch wel vreemd dat het zo uit de klauwen is gelopen. Dat had niet gemoeten."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!