Atlético dankt matchwinner Memphis na zenuwslopend eind

31 januari - 23:33 Laatste update: 23:37
14

Atlético Madrid is door het oog van de naald gekropen in de Madrileense derby tegen Rayo Vallecano. Atlético won met 2-1 dankzij een doelpunt in de negentigste minuut van Memphis Depay.

Atlético begon met kersverse aankoop Arthur Vermeeren in de basis. De achttienjarige Belg mocht zijn debuut maken voor Los Colchoneros op het middenveld. Coach Diego Simeone miste een flink aantal spelers voor deze wedstrijd. Onder meer José María Giménez en Álvaro Morata ontbraken wegens blessureleed. Atlético kwam na 23 minuten op voorsprong door een kopbal van Reinildo Mandava uit een scherp aangesneden vrije trap van Rodrigo Riquelme. Vlak voor rust kwam Rayo op gelijke hoogte via Álvaro García die alle ruimte kreeg om uit te halen.

Na rust had de thuisploeg het nog steeds behoorlijk lastig tegen de stadsgenoot. Simeone bracht na een klein uur spelen Antoine Griezmann, Rodrigo de Paul en Samuel Lino in de ploeg om een overwinning uit het vuur te slepen. In minuut 81 leek Memphis zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar door dit doelpunt ging een streep wegens buitenspel. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het weer raak voor Memphis en deze telde wél. Op aangeven van Griezmann zorgde de Nederlandse spits voor opluchting in het Metropolitano. Voor Memphis was het alweer zijn vijfde doelpunt in zijn laatste vijf wedstrijden voor Los Rojiblancos. Atlético won met 2-1 en klimt weer over FC Barcelona heen op de ranglijst naar plek drie.

Zondag staat de kraker tussen Real Madrid en Atlético op het programma. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Estadio Santiago Bernabéu.