'Verrassende transfer Bergwijn lijkt van de baan door miljoenenakkoord Bayern'

'Verrassende transfer Bergwijn lijkt van de baan door miljoenenakkoord Bayern'

31 januari - 23:46
45

De mogelijke overstap van Steven Bergwijn naar Bayern München lijkt van de baan. Der Rekordmeister gaat zich namelijk per direct versterken met Bryan Zaragoza. Dat melden transferexperts Fabrizio Romano en Florian Plettenberg. 

Omdat Bayern met de blessure van Kingsley Coman wat vleugelproblemen ondervindt, kwam het uit bij Zaragoza. Ajax-aanvaller Bergwijn werd als alternatief gezien, maar de Duitse topclub gaat aan de haal met eerstgenoemde, die afgelopen zomer al voor dertien miljoen euro werd gekocht. Hij zou aanvankelijk pas in de zomer van 2024 aansluiten, maar dat wordt nu dus vervroegd.

De 22-jarige Spanjaard laat Granada zodoende achter zich. Bayern zal hem donderdag verwelkomen in Zuid-Duitsland. Daar zal zijn medische keuring plaatsvinden, alvorens hij zijn handtekening zet. Granada ontvangt naar verluidt een bedrag van tussen de drie en vier miljoen euro. 

Ajax-trainer John van 't Schip lijkt hiermee opgelucht adem te kunnen halen. De interesse van Bayern in Bergwijn was immers serieus. "Dat kan ik niet ontkennen", zei zaakwaarnemer Nathan van Kooperen daarover in gesprek met De Telegraaf