'Aanvaller die AZ voor 1,5 miljoen verliet kan nu voor 25 miljoen transfer maken'

'Aanvaller die AZ voor 1,5 miljoen verliet kan nu voor 25 miljoen transfer maken'

1 februari - 08:59
46

Fiorentina en Genoa zijn op de laatste dag van de transferwindow vol in onderhandeling over Albert Gudmundsson. De ploeg uit Florence zag een bod van 22 miljoen euro op de IJslander, in Nederland bekend van zijn tijd bij sc Heerenveen, AZ en PSV, afgewezen worden. Fiorentina is daarom weer aan zet.

Mocht Fiorentina Gudmundsson aan de selectie willen toevoegen, dan zal de Italiaanse subtopper dieper in de buidel moeten tasten. Genoa denkt alleen na over biedingen die hoger zijn dan 25 miljoen euro. Daarmee vindt de promovendus dat de club nog coulant is, aangezien Genoa eerst minimaal dertig miljoen euro vroeg van geïnteresseerde clubs. Het is nu wachten of Fiorentina met een beter bod komt.

Wedden

Meer odds

Gudmundsson is dit seizoen lekker op schot voor Genoa. De Italianen wisten vorig seizoen te promoveren en zijn nu met een elfde plek een solide middenmoter in de Serie A. Gudmundsson scoorde in 22 officiële wedstrijden al elf keer en gaf ook nog eens twee assists.

Voor de Eredivisie is Gudmundsson ook absoluut geen onbekende naam. De Ijslander vertrok in 2013 vanuit zijn thuisland om in de jeugd van Heerenveen te gaan spelen. Daarna trok hij naar PSV, waar hij niet direct goed uit de verf kwam. AZ kocht Gudmundsson daarna voor 1,8 miljoen over, maar na vier jaar mocht hij daar ook vertrekken. Genoa betaalde in de winter van 2022 1,5 miljoen voor de IJslander.