'Uit de selectie verbannen aanvaller vertrekt op huurbasis naar PEC Zwolle'

'Uit de selectie verbannen aanvaller vertrekt op huurbasis naar PEC Zwolle'

1 februari - 10:20
47

Het heeft er alle schijn van dat Silvester van der Water het seizoen op huurbasis af gaat maken bij PEC Zwolle. De 27-jarige aanvaller werd na een conflict met SC Cambuur-trainer Henk de Jong uit de selectie gezet. De onderhandelingen tussen beide clubs gaan de goede kant op, meldt de Leeuwarder Courant.

Van der Water speelde zijn laatste wedstrijd op 20 oktober 2023 tegen MVV. Hij heeft nog een contract tot 2025, maar zijn tijd bij Cambuur lijkt op. PEC is nadrukkelijk op zoek naar aanvallende versterking op de vleugels. De twintigjarige Spanjaard Nico Serrano speelde op huurbasis voor de Zwollenaren, maar is teruggekeerd naar zijn werkgever Athletic Bilbao. Van der Water lijkt de meest concrete optie voor PEC om de aanval van een impuls te voorzien.

Van der Water speelde eerder voor Almere City en Heracles Almelo. In de Eredivisie kwam hij tot nu toe 76 keer in actie. Hij was elf keer trefzeker en gaf acht assists. Heracles verkocht hem in 2021 aan het Amerikaanse Orlando City. Na zijn avontuur in de MLS pikte Cambuur de aanvaller op. In Leeuwarden lijkt Van der Water nu op een dood spoor te zitten.

Dinsdag maakte PEC de komst van een andere vleugelaanvaller, Kaj de Rooij, bekend. De Rooij voetbalde eerder bij FC Eindhoven en NAC Breda. Na langdurig blessureleed mag hij in Zwolle weer ritme opdoen. Hij tekent een contract op amateurbasis tot het einde van het seizoen.