Witte rook: smaakmaker Mattsson verlaat NEC, recordbedrag naar Nijmegen

Witte rook: smaakmaker Mattsson verlaat NEC, recordbedrag naar Nijmegen

1 februari - 16:02 Laatste update: 16:05
15

De kogel is door de kerk: Magnus Mattson verruilt NEC voor FC Kopenhagen. De Nijmegenaren verliezen daarmee hun sterspeler, maar ontvangen wel een recordbedrag van ruim vijf miljoen euro. 

Kopenhagen meldde zich in een laat stadium van de winterse transferwindow voor Mattsson. De Deense topclub bood aanvankelijk geldbedragen van tussen de 1,8 en 2,7 miljoen euro, maar daarmee wist het NEC niet te overtuigen.

Toen er ruim vijf miljoen euro op tafel werd gelegd, inclusief bonussen en een doorverkooppercentage, gingen de Nijmegenaren toch overstag. De transfer van Björn Vleminckx, die in 2012 voor 3,3 miljoen euro naar Club Brugge trok, is daardoor niet langer de grootste uitgaande transfer in de NEC-historie.

Met het vertrek van de aanvallende middenvelder boet NEC behoorlijk in op zowel creativiteit als scorend vermogen. De 24-jarige Deen was dit seizoen goed voor elf goals en vier assists. Met de komst van Tjaronn Chery sorteerde de ploeg van trainer Rogier Meijer alvast voor op de exit van Mattsson.

"Het is een flinke aderlating dat we Magnus kwijt zijn", reageert technisch directeur Carlos Aalbers op de clubsite. "Bij een aanbod dat je niet kán weigeren, moet je denken aan de lange termijn van de club. Magnus heeft de afgelopen dagen op mijn deur geklopt en aangegeven dat hij deze stap wilde maken. Hij kan bij Kopenhagen Champions League spelen en zijn familie komt daar vandaan. Wij wilden hem enkel laten gaan als we de hoofdprijs zouden krijgen. We kunnen trots zijn dat dat is gelukt."