Pascal Jansen looft speler van 'buitencategorie': 'Wilden hem naar PSV halen'

Pascal Jansen looft speler van 'buitencategorie': 'Wilden hem naar PSV halen'

1 februari - 15:40 Laatste update: 15:41
49

Pascal Jansen is blij met de huurtransfer van Myron Boadu naar FC Twente. De twee werkten in het verleden samen bij AZ, waar Jansen tot vorige maand trainer was.

Boadu is momenteel in Nederland om zijn transfer af te ronden. Hij komt voor een halfjaar over van AS Monaco. "Gisteren (woensdag, red.) liet hij me weten dat hij hoopte dat het snel rond zou komen met Twente. Hij zocht ook contact met mij nadat de beslissing over mijn afscheid bij AZ was genomen. Het geeft aan wat voor band we hebben en wat voor jongen Myron is", laat Jansen optekenen door Voetbal International.

Voor zijn komst naar AZ was Jansen hoofd jeugdopleiding bij PSV. Destijds had hij Boadu al in het vizier. "Ik weet nog goed dat ik bij PSV werkte en we bezig waren hem naar Eindhoven te krijgen. Hij was zestien, we wilden hem in eerste instantie bij een jeugdteam laten meedraaien", vertelt hij. "Maar iedereen had hoge verwachtingen van hem. Myron stond ook in de belangstelling van Arsenal en nog legio clubs, maar hij koos ervoor bij AZ te blijven."

Jansen heeft een hoge pet op van Boadu. "In de Eredivisie heeft hij aangetoond dat hij van de buitencategorie kan worden." Twee jaar terug trok de spits voor zeventien miljoen euro naar Frankrijk. "Die jongen kon daar een fantastisch contract tekenen, was zelf van mening dat hij de Eredivisie de baas was en wilde die stap graag zetten. Ik denk nog steeds dat de Franse competitie hem goed kan liggen, maar het is altijd een kwestie van tijd, plaats, omstandigheden. Als je voor het eerst op eigen benen staat in het buitenland, is dat niet voor iedereen even gemakkelijk."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!