Dilrosun kiest voor exotische transfer en levert Feyenoord miljoenen op

Dilrosun kiest voor exotische transfer en levert Feyenoord miljoenen op

2 februari - 20:37 Laatste update: 20:39
60

Javairô Dilrosun heeft zijn opvallende transfer naar Mexico te pakken. Recordkampioen Club América neemt de 25-jarige aanvaller voor enkele miljoenen over van Feyenoord.

Club América meldde zich in de laatste week van de transferperiode in De Kuip, net als eerder FC Lorient en Celta de Vigo. De Franse en Spaanse club konden echter niet tippen aan het voorstel uit Mexico. Feyenoord ontvangt enkele miljoenen voor Dilrosun, die in 2022 nog vier miljoen euro kostte.

In gesprek met de clubkanalen van Feyenoord reageert Dilrosun op zijn transfer. "Ik ben vorig jaar teruggekomen naar Nederland, met het doel succesvol te zijn met Feyenoord. Dat we in het eerste seizoen al een kampioenschap hebben behaald, geeft mij een trots gevoel dat altijd zal blijven overheersen. Iedereen die daaraan heeft bijgedragen en mij een gevoel van thuis heeft gegeven in Rotterdam, ben ik daar dankbaar voor. Ik wens jullie allemaal het beste."

Dilrosun gaat voetballen voor de grootste club van Mexico. Club América is veertienvoudig kampioen van de Liga MX. Met Oussama Idrissi, die voor Pachuca speelt, komt Dilrosun er een ex-Feyenoorder tegenkomen.

Dilrosun kwam in de eerste seizoenshelft niet voor in de plannen van Feyenoord-trainer Arne Slot. Omdat hij goed bleef trainen, kreeg hij de laatste weken ook weer meer minuten. Dat kwam mede door de afwezigheid van Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh, die op de Afrika Cup en Azië Cup actief waren.