NEC neemt kind van de club over van Go Ahead

NEC neemt kind van de club over van Go Ahead

1 februari - 23:45
36

NEC heeft zich minder dan een halfuur voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met Sylla Sow. De 27-jarige geboren Nijmegenaar komt over van Go Ahead Eagles. Hij tekent tot het einde van het seizoen, met de optie voor een extra jaar.

Sow liep bij Go Ahead uit zijn contract. Bovendien was de aanvaller geen vaste waarde, waardoor de Deventenaren bereid waren om hem te laten gaan. In het Goffertstadion moet Sow gaan concurreren met Koki Ogawa.

Sow doorliep de jeugdopleiding van NEC, maar vertrok in 2015 naar FC Utrecht. Via RKC Waalwijk en Sheffield Wednesday kwam de spits in de zomer van 2022 bij Go Ahead terecht. Dit seizoen speelde hij achttien Eredivisie-duels, waarvan veertien als basiskracht. Hij scoorde vijf keer. 

Sow is blij met zijn terugkeer bij zijn jeugdliefde. "Ik ben een trotse Nijmegenaar. Ik heb hier lang gevoetbald, ben ballenjongen geweest en altijd als ik de stad binnen rijdt begint het te kriebelen. Spelen voor de club waar je van houdt, dat is een droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit mijn opwachting te maken in de Goffert."

Technisch directeur Carlos Aalbers is tevreden. "Met Sylla hebben we de gewenste versterking voor de voorhoede binnen. Dat Sylla uit Nijmegen komt maakt het verhaal compleet. We kijken ernaar uit om samen met hem onze doelstelling te halen."

Sow is de vierde en laatste versterking van NEC deze winter. Sami Ouaissa, Tjaronn Chery en Yvandro Borges Sanches streken eerder in Nijmegen neer. Daartegenover stond het vertrek van Magnus Mattson, Elayis Tavsan en Sai van Wermeskerken.