Geen PSV, maar avontuur in Engeland: 'Dat was sowieso mijn bedoeling'

Geen PSV, maar avontuur in Engeland: 'Dat was sowieso mijn bedoeling'

2 februari - 07:14
13

Million Manhoef heeft naar eigen zeggen niet getwijfeld toen Stoke City zich meldde bij Vitesse. De 22-jarige aanvaller stond eerder deze week kort in de belangstelling van PSV.

Manhoef verruilt Vitesse voor Stoke, dat vier miljoen euro neerlegt. Eerder deze week informeerde PSV naar hem, maar een stap naar Eindhoven was geen optie. "Ik wilde graag naar Stoke. Dat was sowieso mijn bedoeling en dat is ook uitgekomen", zegt Manhoef tegen ESPN. "Ik ben blij dat het hem is geworden." De buitenspeler komt in een warm bad terecht bij de nummer negentien van het Championship. "Met Wouter Burger heb ik gesproken, met hem heb ik bij Jong Oranje gespeeld."

"En Ki-Jana Hoever... Nederlandse jongens, dat is fijn voor de aanpassing", vervolgt Manhoef, die zich goed heeft ingelezen in Stoke. "Lewis Baker, die ook bij Vitesse heeft gespeeld, zei veel goede dingen. Ik heb goede verhalen gehoord, dat is mooi." Ook Marco van Ginkel, aanvoerder van Vitesse, speelde op huurbasis in het Bet365 Stadium. "Ik heb het er ook met hem over gehad. Hij had alleen maar mooie woorden."