Van Hanegem geeft Feyenoord advies: 'Als je 60 miljoen krijgt, meteen pakken'

Van Hanegem geeft Feyenoord advies: 'Als je 60 miljoen krijgt, meteen pakken'

2 februari - 17:12
116

Willem van Hanegem baalt ervan dat Santiago Gimenez de laatste weken niet op schot is. Het icoon van de Rotterdammers vertelt in Willem & Wessel de podcast van het Algemeen Dagblad wel hoe hij denkt dat dit komt. Volgens Van Hanegem ligt het probleem aan de buitenkanten.

"We zaten op een gegeven moment in het begin te kijken en toen dachten we: 'als die maar niet weg gaat'. Nu natuurlijk ook niet, maar als je veel geld krijgt dan oké", vertelt Van Hanegem over de geliefde Feyenoord-spits. "Als je nu 60 miljoen voor hem krijgt, moet je hem meteen inpakken. Hij was begin dit seizoen bizar goed, ook voetballend. Daar is nu niet veel meer van over."

Van Hanegem ziet ook wel een manier waarop Gimenez weer kan excelleren. "Je moet zorgen dat hij weer wat meer ruimte om zich heen heeft, het is nu allemaal door het midden. Hij komt bijna niet meer aan de bal. Het is nu een hele enkele keer dat hij genoeg ruimte krijgt. Zij doen dat omdat Feyenoord zo compact speelt, ze willen alles door het midden pielen. Alles is om hem heen, die ruimte is er bijna niet meer."

De Kromme ziet de problemen echt bij de buitenspelers. Volgens hem moet Feyenoord daar veel meer gebruik van maken. "Ga nou eens niet alles door het midden spelen. Gebruik die buitenkanten nou eens, dat kan toch ook. Igor Paixao komt op dit moment ook niemand voorbij en aan de andere kant eigenlijk ook niet."