Chery helpt NEC Mattsson te vergeten: 'Ze spelen eigenlijk gespiegeld van elkaar'

Chery helpt NEC Mattsson te vergeten: 'Ze spelen eigenlijk gespiegeld van elkaar'

4 februari - 12:18 Laatste update: 12:21
49

Hij speelde pas twee wedstrijden voor NEC, maar Tjaronn Chery maakt nu al een uitstekende indruk op zowel zijn trainer als ploeggenoot Dirk Proper. De linkspoot toont gelijkenissen met Magnus Mattsson, die op Deadline Day voor een recordbedrag de overstap maakte naar FC Kopenhagen

Chery maakte zaterdagavond de 3-1 voor NEC tegen Heracles, en was vorige week al trefzeker in zijn debuutwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Vergeten zal Mattsson nog niet zijn bij de NEC-aanhang, maar Chery lijkt het verlies in ieder geval een stuk draaglijker te maken. "Ze spelen eigenlijk gespiegeld van elkaar. Magnus speelt vaak links op 10, Tjaronn meer aan de rechterkant", vertelt Rogier Meijer, opgetekend door Voetbal International.

"Magnus is iets meer van het lopen zonder bal, als we in balbezit zijn", vervolgt de NEC-trainer. "Tjaronn komt wat meer in de bal. Ik denk niet dat de verschillen ontzettend groot zijn." Meijer zal zich voorlopig dus geen zorgen hoeven te maken over die positie. "We hebben donderdag elf tegen elf gespeeld op de training, dan zie je wel dat Tjaronn een klik heeft met de spelers om zich heen. Spelers als hij kunnen iets extra’s brengen in een wedstrijd, daar reken je ook een beetje op. Tjaronn heeft de ervaring en de kwaliteit. Mooi dat hij nu al levert."

Ook Proper liet zich na afloop van de zege op Heracles uit over zijn nieuwe ploeggenoot. "Ik speel nu pas een week met Tjaronn, dus het is nog wat lastig om te zeggen, maar ik merk wel dat ze in bepaalde dingen vergelijkbaar zijn. Ze willen allebei de bal hebben en hebben een goede dribbel en een heel behoorlijke trap. Er zijn gelijkenissen, maar Magnus en Tjaronn zijn ook wel ander type spelers. Ik ben blij dat Tjaronn erbij is. Hij is een heel goede gast en een heel goede voetballer."