Clasie geïrriteerd na Feyenoord-zege: 'Wellenreuther had de bal acht minuten vast'

4 februari - 16:55 Laatste update: 17:03
232

Jordy Clasie is van mening dat AZ een resultaat had verdiend tegen Feyenoord. De aanvoerder van de Alkmaarders haalt het tijdrekken van Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther aan als voorbeeld om zijn mening te onderbouwen.

"We hadden meer verdiend", begint Clasie na afloop van AZ - Feyenoord (0-1) voor de camera van ESPN. "De manier waarop we hebben gespeeld was bij vlagen wat slordig, maar bij vlagen ook gewoon heel goed. We durfden door te dekken, die terughoudendheid moeten we achter ons laten. Na de goal zijn 20/25 minuten de baas, en krijgen we drie goede kansen. Die moeten erin op dit niveau. We belonen onszelf niet."

Komende woensdag kunnen Clasie en co. zich al revancheren. Dan is Feyenoord opnieuw de tegenstander, maar dan in het het kader van de KNVB Beker. "De beker is nu superbelangrijk, we hebben de afgelopen weken veel punten laten liggen", concludeert de controleur.

Clasie heeft goede hoop op een resultaat in De Kuip, want hij constadeerde zondag in Alkmaar dat de bezoekers uit Rotterdam hier en daar wankelden. "Timon Wellenreuther (vervanger geblesseerde Bijlow, red.) heeft de bal acht minuten in zijn handen gehad, dit was een mooie test voor woensdag. Als je zelf goed bent, is er altijd wat te halen. Als we er geloof in hebben, kunnen we heel goed zijn."