AZ-speler imponeert Kwakman: 'Kunnen zo maar eens goud in handen hebben'

AZ-speler imponeert Kwakman: 'Kunnen zo maar eens goud in handen hebben'

5 februari - 09:57
84

Kees Kwakman en Kenneth Perez denken dat AZ een goede keuze heeft gemaakt met het aantrekken van Lequincio Zeefuik. De aanvaller zou komende zomer van FC Volendam naar Alkmaar trekken, maar de clubleiding heeft hem deze winter al gehaald. Zeefuik maakte tegen Feyenoord zijn debuut en Kwakman was daar positief over.

"Hij moet zich nu bij AZ weer heel erg gaan ontwikkelen", houdt Perez nog wel een slag om de arm bij ESPN. "Hij heeft natuurlijk een boel dingen niet, maar ook een aantal dingen wel. Op het niveau bij AZ wordt er natuurlijk wel gelet op andere zaken. Vooral op techniek en looppas is dat anders. Het gaat niet meer alleen om groot en sterk zijn en mensen weg kunnen duwen, maar er komt wel een stuk meer bij kijken."

"Ik denk dat het wel goed is dat AZ hem nu al heeft gehaald. Hij kan daar nu een half jaar wennen en sterker worden. Ook in Jong AZ kan hij nog spelen", vertelt een enthousiaste Kwakman over Zeefuik. "Hij heeft al stappen gemaakt, bijvoorbeeld in discipline. Hij is echt wel een stuk volwassener geworden. Het is ook fijn dat hij zich nu bij AZ onder de radar kan ontwikkelen. Dan kan AZ zo maar goud in handen hebben, want dit is wel een speler die de goede kwaliteiten heeft voor bepaalde topcompetities."