Zorgwekkende geluiden bij Feyenoord: 'Ivanusec is een probleem aan het worden'

Zorgwekkende geluiden bij Feyenoord: 'Ivanusec is een probleem aan het worden'

5 februari - 20:06 Laatste update: 20:06
105

Mikos Gouka, Feyenoord-watcher voor het Algemeen Dagblad, verklaart de reserverol van Luka Ivanusec. De journalist stelt dat de Kroatische middenvelder annex aanvaller de hoge intensiteit vooralsnog niet aan kan.

Ivanusec speelde in 2024, verdeeld over drie invalbeurten, pas 29 minuten. "Ivanusec is een probleem aan het worden", zegt Gouka bij Voetbalpraat op ESPN. "Tot op heden heeft hij niet kunnen aantonen dat hij mee kan in het spel dat Feyenoord wil spelen." De clubwatcher kent de reden daarachter. "Het zit hem vooral in het feit dat hij de intensiteit die Feyenoord van hem verlangt, niet kan opbrengen."

"Hij zegt zelf ook, wat ik van mensen om me heen begrijp: Ik ben zo vreselijk vaak bezig met drukzetten, dat ik met de handen op mijn knieën moet staan als ik de bal heb", vervolgt Gouka. "Dat had Gimenez in het begin ook. Bij hem is dat goed gekomen. Bij Ivanusec denk je nu: hij heeft een hoop geld gekost en dan heb je meer geduld. Als hij goedkoper was geweest, had Feyenoord denk ik al gezegd: dit gaat hem niet worden."

Feyenoord nam Ivanusec afgelopen zomer voor een kleine acht miljoen euro over van Dinamo Zagreb. De 25-jarige spelmaker kwam tot dusver in twaalf Eredivisie-duels tot één goal en één assist.