Opvallende 'carrièreswitch' voor Streppel: Ik kan eigenlijk niets fout doen

Opvallende 'carrièreswitch' voor Streppel: "Ik kan eigenlijk niets fout doen"

7 februari - 15:48 Laatste update: 15:49
29

Jurgen Streppel is zaterdagmiddag uitgeroepen tot Prins Carnaval van Helmond. De technisch directeur van Helmond Sport zal zodoende enkele dagen als Prins Briek LI door het leven gaan. Zelf vindt hij het een hele eer.

Willy en René van de Kerkhof haalden de lokale hitparade en Berry van Aerle was al eens prins, maar nu is het de beurt aan Jurgen Streppel. In de voormalig trainer van sc Heerenveen en Willem ll heeft Helmond nu een nieuwe carnavalsambassadeur gevonden. Burgemeester Elly Blanksma droeg deze week de cape en ambtsketen over aan Streppel.

"Ik vind het een eer om dit pak te dragen", reageert Streppel, die werd geboren in het Gelderse Voorst, tegenover het Brabants Dagblad. "Ik moest aanvankelijk wel even nadenken toen ze me benaderden. Maar al snel was ik eruit. Ik kan eigenlijk niets fout doen. Ik hoef alleen maar te zwaaien."

Streppel begon zijn trainerscarrière in 2008 bij Helmond Sport, waarna hij met Willem II promoveerde naar de Eredivisie en na vijf seizoenen in Tilburg verhuisde naar sc Heerenveen. Buitenlandse avonturen bij Anorthosis Famagusta en Al-Jazira leverden minder successen op. Bij Roda JC keerde hij terug in Nederland. Dit seizoen is hij de technisch directeur van Helmond Sport.