AZ zorgt ook dit seizoen voor sensatie in Youth League: Atlético uitgeschakeld

AZ zorgt ook dit seizoen voor sensatie in Youth League: Atlético uitgeschakeld

7 februari - 17:56
124

De talenten van AZ hebben dit seizoen opnieuw voor een stunt gezorgd in de Youth League. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld wist in eigen huis knap af te rekenen met de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid: in Wijdewormer werd het 1-0. Daardoor mag AZ zich in de achtste finale melden.

Vorig seizoen maakten de talenten van AZ naam door de Youth League te winnen. Nu mocht een grotendeels nieuwe lichting aan talenten van de club aantreden tegen Atlético, nadat eerder dit Youth League-seizoen FK Klaipėda en Molde FK werden verslagen. Tegen de Spaanse grootmacht speelden ook wat spelers die onderdeel waren van de glorieuze campagne van vorig seizoen, met onder meer Kees Smit, Dave Kwakman en Lewis Schouten.

Na acht minuten spelen zorgde Kwakman voor een spectaculair moment: rond de middellijn nam de jeugdinternational Atlético-keeper Salvi Esquivel onder vuur. Niet veel scheelde het, of Kwakman had de bal op ongelofelijke wijze in het doel gekregen. Iets meer dan een kwartier later kwam een sterk spelend AZ alsnog op voorsprong: spits Yoël van den Ban maakte na goed voorbereidend werk van Elijah Dijkstra en Kwakman de 1-0.

De talenten van AZ bleven sterk spelen na die goal. In de tweede helft begon Atlético Madrid echter meer aan te dringen. AZ-keeper Tristan Kuijsten werd een aantal keer aan het werk gezet, terwijl de thuisploeg ook goede kansen kreeg. Zo ging de wedstrijd op en neer en zat de spanning er tot het laatste moment in.

Uiteindelijk wist AZ, waar elke speler tot het gaatje ging, de overwinning over de streep te trekken: de Alkmaarse talenten knikkeren Atlético Madrid daardoor uit de Youth League en gaan vrolijk verder met waar ze vorig seizoen zijn gebleven. AZ mag zich daardoor gaan melden in de achtste finale van het prestigieuze jeugdtoernooi. Vrijdag vindt de loting plaats in het Zwitserse Nyon.