Noppert krijgt advies: 'Niet zeuren en minder nederig opstellen in de media'

Noppert krijgt advies: 'Niet zeuren en minder nederig opstellen in de media'

10 februari - 12:20
31

Andries Noppert moet zichzelf niet meer naar beneden halen in interviews, stelt Hans Vonk, voormalig doelman van onder meer sc Heerenveen. De 29-jarige keeper verloor zijn basisplaats bij de Friezen aan Mickey van der Hart.

Heerenveen neemt het dit weekend op tegen Ajax. Vonk stond bij beide clubs onder de lat en heeft een duidelijk advies voor Noppert. "Hij moet niet zeuren en zich minder nederig opstellen in de media", zegt hij in gesprek met ESPN. "Hij moet zichzelf niet zo naar beneden halen in die interviews, maar gewoon keihard trainen en weer verder gaan."

Wedden

Meer odds

Trainer Kees van Wonderen besloot Noppert onlangs, na meerdere ketsers, op de bank te zetten. Vonk kan zich daar niet in vinden. "Ik vind dat een club als Heerenveen gewoon één goede keeper moet hebben. Als die dan een mindere fase heeft is dat maar zo, maar dan moet je wat mij betreft niet gaan wisselen." De 43-voudig international van Zuid-Afrika beseft dat hij als buitenstaander makkelijk praten heeft. "Maar ik had Noppert laten staan. Hij heeft bewezen dat het gewoon een hele goede keeper is."

Van der Hart maakt minder indruk op Vonk. "Hij is niet goed genoeg om het heel lang bij Heerenveen vol te houden. Hij is prima zolang hij er staat maar ik hoop dat Andries zo snel mogelijk weer terugkeert."

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!