Summerville verovert Engeland: twee goals, waaronder panenka, en staande ovatie

Summerville verovert Engeland: twee goals, waaronder panenka, en staande ovatie

10 februari - 18:32
21

Crysencio Summerville heeft zaterdagmiddag opnieuw veel indruk gemaakt in Engeland. In het Championship-duel met Rotherham United leidde hij Leeds United met twee bijzondere goals naar een 3-0 zege.

Summerville (22) bewijst wekelijks dat hij bij de beste voetballers in het Championship hoort en dat was zaterdag tegen hekkensluiter Rotherham United niet anders. Het jeugdexponent van Feyenoord schitterde met twee treffers, waarvan zijn tweede wel heel fraai was. Met een panenka benutte hij de strafschop die hij zelf had versierd.

Wedden

Meer odds

Acht minuten daarvoor zorgde Summerville al voor de 2-0 namens Leeds, dat op voorsprong was gekomen door Patrick Bamford. Summerville werd in de slotfase gewisseld voor Joël Piroe en kreeg een staande ovatie van het publiek op Elland Road. Hij staat nu op veertien competitiegoals - drie minder dan topscorer Sammie Szmodics van Blackburn Rovers.

Leeds United is nu de nummer drie van het Championship. Koploper Leicester City, dat zaterdag met 1-2 won bij Watford, leidt de dans met een voorsprong van twaalf punten op nummer drie Southampton.