Real Madrid vernedert Girona en deelt mokerslag uit in Spaanse titelrace

10 februari - 20:24
68

Real Madrid heeft stuntploeg Girona FC zaterdagavond duidelijk gemaakt wie voorlopig de baas is in Spanje. Aan de hand van uitblinkers Vinícius Júnior en Jude Bellingham werd het 4-0 in Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid schoot voor eigen publiek uit de startblokken en kwam na ruim vijf minuten voorsprong door een prachtgoal van Vinícius, die doelman Paulo Gazzaniga verraste met een afstandsschot in de verre hoek.

Een half uur later werd het ook 2-0, en weer was de hoofdrol voor Vinícius. Bellingham werd door de Braziliaan met buitenkant rechts de diepte ingestuurd, de Engelse vedette omspeelde de keeper en rondde vakkundig af.

Real Madrid overklaste Girona, dat het moest stellen zonder de geschorste Daley Blind én trainer Míchel, en scoorde in de tweede helft nog twee keer. Bellingham maakte zijn tweede goal van de avond, gevolgd door de 4-0 van Rodrygo Goes. Het voorbereidende werk kwam wéér van Vinícius. In de slotfase miste Joselu nog een penalty.

Smet op de klinkende zege was het uitvallen van Bellingham, wiens enkel weer opspeelde. Het mag de pret echter niet drukken: het gat tussen koploper Real Madrid en nummer twee Girona is opgelopen tot vijf punten. In La Liga staan na dit weekend nog veertien speelrondes op het programma.