NEC-coach Meijer lyrisch: 'Kan moeiteloos mee bij PSV, Feyenoord of Ajax'

NEC-coach Meijer lyrisch: 'Kan moeiteloos mee bij PSV, Feyenoord of Ajax'

11 februari - 11:15
90

NEC-trainer Rogier Meijer prijst zich gelukkig met Philippe Sandler. Hij denkt dat de 27-jarige verdediger de stap naar PSV, Feyenoord of Ajax kan maken en vindt alle loftuitingen zeker niet onverdiend.

Sandler krijgt de laatste maanden veel lof. Kees Kwakman vond hem een goed alternatief voor André Ramalho bij PSV en voormalig NEC'er Jordy Bruijn meende dat hij meteen een meerwaarde zou zijn voor Ajax. Meijer hoort de lovende kritieken goedkeurend aan. "Ik denk niet dat we het overdrijven. Zijn voetballende kwaliteiten ziet iedereen, die zijn van een veel hoger niveau dan waar hij nu op speelt", zegt de oefenmeester bij Goedemorgen Eredivisie.

Wedden

Meer odds

"Alleen heeft hij in zijn carrière gewoon veel blessures gehad en is hij weinig helemaal fit geweest. Als hij dat wel is, zoals nu, dan kan hij echt de top van Nederland aan. We laten momenten van balbezit zien, maar ook in het verdedigende. Ik zag hem bijvoorbeeld tegen Brian Brobbey van Ajax", gaat Meijer verder. Sandler stond de laatste negen duels van de Nijmegenaren in de basis. "Op dit moment is hij topfit. In de periode dat we drie wedstrijden in een week hadden, heeft hij alles gespeeld en getraind. Hij laat ook de kwaliteit zien die hij heeft."

Marciano Vink concludeert dat Bram Nuytinck er beter uitziet door Sandler. "Hij laat met name ons als elftal beter spelen", oordeelt Meijer, die denkt dat zijn verdediger 'moeiteloos meekan bij PSV, Ajax of Feyenoord'. "Ja, dat denk ik wel. Hij heeft al bij Feyenoord gezeten. Ik heb het er ook weleens met Arne Slot over gehad. Die kwaliteit heeft hij gewoon. Ook als je kijkt bij Ajax, dan heb je zestig, zeventig procent balbezit in de Eredivisie. En zijn grote kwaliteit ligt aan de bal. De oplossingen die hij ziet, de ballen die hij speelt. Ik denk dat hij het makkelijk kan."

Henk Timmer, tegenwoordig actief als zaakwaarnemer, onderstreept de kwaliteiten van Sandler en speculeert over een transfersom van vijf miljoen euro. Daarmee lonkt een recordtransfer voor NEC. Meijer kan zich daarin vinden. "Vijf en een beetje dan", glimlacht hij. De mandekker ligt nog vast tot medio 2025, met de optie voor een extra seizoen.