Van Basten ziet Feyenoord penalty cadeau krijgen: 'Een hele rare beslissing'

Van Basten ziet Feyenoord penalty cadeau krijgen: 'Een hele rare beslissing'

12 februari - 21:40
88

Marco van Basten vindt dat Feyenoord zondag tegen Sparta onterecht een penalty heeft gekregen. Aanvaller Yankuba Minteh ging even na rust naar de grond na contract met Django Warmerdam.

Als het aan Van Basten lag, was de bal nooit op de stip gegaan. "Je ziet dat de aanvaller (Minteh, red.) de bal wil voorgeven, maar hij tikt de bal eerst met zijn linkerbeen weg, en schiet dan mis met zijn rechter", aldus de voormalig topspits maandagavond bij Rondo. "Daardoor valt hij, en pas daarna komt die verdediger (Warmerdam, red.) tegen hem aanlopen."

Wedden

Meer odds

"Dat is in mijn optiek geen overtreding", vervolgt Van Basten stellig. "Die jongen mist gewoon de bal. Het is mijn optiek een hele rare beslissing om daar een penalty voor te geven. De schoen van Minteh komt tussen de benen van die verdediger. Ze raken elkaar niet eens."

Het duurde uiteindelijk even voordat Feyenoord de strafschop toegewezen kreeg. Arbiter Pol van Boekel had wat tijd nodig om de beelden te bestuderen op het VAR-scherm. Verdediger David Hancko ging uiteindelijk achter de bal staan, en schoot raak.