Bizar verhaal uit Ierland: club maakt lolletje van dodelijk ongeval door speler

Bizar verhaal uit Ierland: club maakt lolletje van dodelijk ongeval door speler

16 februari - 12:32 Laatste update: 12:43
56

Het Ierse Galway United heeft zichzelf op bizarre wijze in de problemen gebracht. Voor de vrijdagavondwedstrijd tegen St. Patrick's Athletic was een 'originele' Instagram-post bedacht, maar die pakte volledig verkeerd uit.

Galway-speler Ed McCarthy werd op de foto gezet met een stopbord in zijn handen, met daaronder het nummer 'Murder On The Dancefloor'. Wat wil het geval: McCarthy kreeg in het verleden een rijverbod van zeven jaar en een voorwaardelijke celstraf van twee jaar na het veroorzaken van een dodelijk ongeval. In november 2020 werd hij veroordeeld.

McCarthy vloog met hoge snelheid door de bochten, verloor de controle over het stuur en kwam op de verkeerde weghelft terecht, waar hij op een andere auto botste. De bestuurder van de tegemoetkomende auto belandde in de greppel en was op slag dood. "Het was nooit mijn bedoeling om iemand kwaad te doen en ik ben nooit van plan geweest om iemand zoiets aan te doen", vertelde McCarthy eerder in de rechtbank.

Galway United heeft veelbesproken Instagram-post inmiddels verwijderd en een verklaring gegeven. 'De club wil laten weten dat een recente post op social media niet met slechte intenties was. De club wil zich verontschuldigen voor de pijn of het verdriet dat de post mogelijk heeft veroorzaakt.'