Go Ahead doet Heerenveen pijn: Friezen zien kansen op play-offs verkleind worden

Go Ahead doet Heerenveen pijn: Friezen zien kansen op play-offs verkleind worden

17 februari - 22:51 Laatste update: 23:12
39

In Friesland stonden sc Heerenveen en Go Ahead Eagles zaterdagavond tegenover elkaar. In een wedstrijd waar niet spraakmakend veel gebeurde trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind.

Voor Heerenveen-trainer Kees van Wonderen wordt het een weerzien met zijn oude werkgever. De oefenmeester stond twee jaar aan het roer in Deventer en promoveerde met Kowet. Voorafgaand aan de wedstrijd werden Heerenveen en Go Ahead groots onthaald. Bezoekers van het Abe Lenstra Stadion werden getrakteerd op een live-optreden met lichtshow.

Kijk, luister en geniet! 🎻🔊@scHeerenveen 💙🤍#heegae

— ESPN NL (@ESPNnl) February 17, 2024
 
Beide ploegen zijn nog volop in de race voor Europees voetbal. Go Ahead stond zes punten voor op Heerenveen. Gedurende de eerste helft was dat puntenverschil nog niet te zien. Heerenveen had het overgrote deel de bal en schoot drie keer meer op doel dan de club uit Deventer. Echt grote kansen zaten daar echter niet tussen.
 
In de rust werd Oliver Edvardsen vervangen door Jakob Breum. De Noorse invaller had niet lang nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Tien minuten na de rust zette hij Go Ahead op voorsprong. De vrije trap van Mats Deijl ging nog tegen de paal, nadat Mickey van der Hart de bal toucheerde. In de rebound was Breum er razendsnel bij om binnen te schieten.

Go Ahead werd vanaf dit moment iets vaker gevaarlijker. De bal was nog steeds het meest in het bezit van de Friezen. Mooie bijkomstigheid: in minuut 68 maakt Loizos Loizou zijn debuut. De man uit Cyprus kwam in de winter over van Omonia Nicosia.

Vlak voor tijd gooit Victor Edvardsen de wedstrijd definitief in het slot. De man die Finn Stokkers verving schiet op assist van Soren Tengstedt mooi raak in de linker onderhoek. Het is voor bijna iedereen in het Abe Lenstra Stadion het sein om het stadion te verlaten, terwijl in het uitvak nog even uitbundig feest wordt gevierd.

Al met al een zakelijke overwinning voor Kowet. De afstand tot Heerenveen is vergroot met negen punten. De ploeg uit Deventer verstevigde hun plek in de race om play-offs voor Europees voetbal. Waar Heerenveen het gat juist vergroot ziet worden. De Friezen konden bij winst klimmen naar plek acht, maar zakte nu naar plek twaalf.