Real Madrid verslikt zich in stadsgenoot, Girona kan weer terugkomen in titelrace

Real Madrid verslikt zich in stadsgenoot, Girona kan weer terugkomen in titelrace

18 februari - 16:00 Laatste update: 16:00
6

Real Madrid heeft zich verkeken op stadsgenoot Rayo Vallecano. In het Estadio de Vallecas kwam De Koninklijke vroeg op voorsprong, maar dat was niet genoeg voor een overwinning: het werd uiteindelijk 1-1.

Na de midweekse Champions League-overwinning op RB Leipzig stond er een wedstrijd dicht bij huis op het programma voor Real: de ploeg van Carlo Ancelotti trad aan tegen Rayo Vallecano, dat afkomstig is uit een voorstadje van Madrid. De koploper van La Liga zat al vroeg op rozen tegen Rayo: na nog geen drie minuten spelen was Joselu het eindstation van een vlotte counter: 1-0.

Nog geen half uur later stond het echter weer gelijk: de bal ging op de stip na een handsbal van Eduardo Camavinga. Raúl de Tomás pakte het cadeautje vervolgens uit en tekende zo voor de 1-1. Direct daarna greep Real Madrid het initiatief weer.

De ploeg van Ancelotti bleef aandringen en zocht naar de 1-2, maar die viel niet meer. In de slotfase kreeg Daniel Carvajal wel nog rood. Zo loopt Real Madrid tegen puntenverlies aan, terwijl het Girona van Daley Blind daardoor dichterbij kan komen. Als de Catalanen maandag drie punten overhouden aan het lastige uitduel met Athletic Bilbao, is het verschil met Real nog maar drie punten.