Tuchel ligt onder guillotine: Bayern München met De Ligt gaat wéér onderuit

18 februari - 19:47 Laatste update: 19:50
99

Het laatste uur lijkt te hebben geslagen voor Thomas Tuchel. Bayern München ging zondagavond wéér onderuit, dit keer in de Bundesliga. Matthijs de Ligt kon een 3-2 nederlaag bij het VfL Bochum van Thomas Letsch niet voorkomen.

De Ligt stond net als Noussair Mazraoui aan de aftrap bij Bayern, dat in de veertiende minuut op voorsprong kwam via Jamal Musiala. Wie dacht dat Der Rekordmeister zou uitlopen naar een dikke zege, kwam bedrogen uit. Nog voor rust draaide Bochum de wedstrijd helemaal om met goals van Takuma Asano en Keven Schlotterbeck.

In de tussentijd viel Mazraoui geblesseerd uit en vervangen door Dayot Upamecano, die afgelopen woensdag in de verloren Champions League-wedstrijd tegen SS Lazio (1-0) een rode kaart kreeg. Dat overkwam de Franse verdediger vier etmalen later wéér: hij kreeg twee keer geel.

Met tien man werd de schade nog groter voor Bayern: Kevin Stöger benutte de penalty, die ontstond door de laatste overtreding van Upamecano. Toch was het toen nog niet klaar, want Harry Kane bracht de spanning terug door de 3-2 te maken. De Engelse topschutter kreeg vervolgens goede kansen op de gelijkmaker, maar faalde.

De nederlaag - nummer zeven in de Bundesliga - heeft mogelijk gevolgen voor Tuchel. De laatste dagen kreeg hij veel steun van de clubleiding, maar de druk op de Duitse trainer neemt nu gigantische vormen aan. Het duel tussen Bochum en Bayern lag overigens twee keer stil vanwege protesten van supporters, die geen Amerikaanse investeerders in de Bundesliga wensen.

De achterstand van Bayern München, dat al elf opeenvolgende jaren Bundesliga-Meister is, op koploper Bayer Leverkusen is nu opgelopen naar acht punten.