'Scouts Feyenoord en Ajax reizen samen met Europese top af naar Denemarken'

'Scouts Feyenoord en Ajax reizen samen met Europese top af naar Denemarken'

19 februari - 15:42 Laatste update: 16:00
35

Scouts van Feyenoord en Ajax zouden afgelopen weekend op de tribune hebben gezeten bij Brøndby, zo meldt het Deense Bold. Veel andere Europese topclubs zouden ook aanwezig zijn geweest.

Afgelopen weekend streed Brøndby in een rechtstreeks duel met FC Midtjylland om de eerste plek in Denemarken. Eerstgenoemde ploeg won de wedstrijd met 1-0. Volgens het Deense Bold waren scouts van meerdere Europese topclubs aanwezig bij die wedstrijd. De namen van Bayern München, Internazionale, Tottenham Hotspur, Atalanta, Bergamo Borussia Mönchengladbach en Hamburger SV worden genoemd, maar ook die van Feyenoord en Ajax.

Het is niet duidelijk of de scouts van Feyenoord en Ajax een specifieke speler hebben bekeken. Bold denkt dat Brøndby-spelers Patrick Pentz, Jacob Rasmussen (oud-Vitesse), Yuito Suzuki en Mathias Greve pluspunten gescoord hebben. Het medium stelt ook dat eigenlijk geen enkele speler van Midtjylland positief opviel.

In de voetballerij is het gebruikelijk dat scouts van clubs naar veel verschillende teams en spelers kijken, om alvast scoutingrapporten op te stellen. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat er op dat moment ook (concrete) interesse is.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!