Janssen ziet twee dissonanten bij PSV: 'Allebei vrij matig, meeste balverlies'

Janssen ziet twee dissonanten bij PSV: 'Allebei vrij matig, meeste balverlies'

20 februari - 22:09
19

Theo Janssen ziet in de rust van PSV - Borussia Dortmund duidelijk op welke linie het misgaat voor de thuisploeg: het middenveld. Volgens de analist van RTL is vooral Malik Tillman niet in goede doen, maar ook Ismael Saibari valt volgens Janssen in negatieve zin op.

"Het is niet toevallig dat Tillman de bal verliest bij die goal van Malen", vertelt Janssen over de openingstreffer van Dortmund. "Hij heeft het meeste balverlies van PSV volgens mij. Hij speelt niet goed en PSV is sowieso heel slordig. De laatste pass is elke keer niet goed. Er liggen genoeg kansen voor beide ploegen, want allebei de teams zijn vrij slordig. Die kansen zijn ook niet scherp van Tillman."

Janssen vindt ook dat het middenveld de linie is die moet verbeteren in de tweede helft. "Uiteindelijk kwamen ze ook niet heel vaak in de positie om te scoren. Dortmund probeert de voorzet naar Luuk de Jong er telkens uit te halen, dus dat is erg slim. PSV moet vaster zijn aan de bal, niet zo slordig. Dan komen de kansen vanzelf. De middenvelders die het verschil moeten maken, doen dat vandaag niet. Tillman en Saibari zijn allebei vrij matig."