Felle kritiek op 'truc' Van 't Schip bij Ajax: 'Verschuilt zich achter spelers'

Felle kritiek op 'truc' Van 't Schip bij Ajax: 'Verschuilt zich achter spelers'

22 februari - 06:43
188

Kees Luijckx uit forse kritiek op Ajax-trainer John van 't Schip. De oefenmeester besloot Ar'Jany Martha thuis te laten voor de return tegen FK Bodø/Glimt en legde specifiek uit waarom.

"Het was gewoon niet goed genoeg", zei Van 't Schip over het optreden van Martha tegen NEC (2-2) van afgelopen weekend. "Je moet goed spelen en presteren. Dat deed hij duidelijk niet. En het gaat er ook om: hoe sta je in het veld? Dat was niet goed genoeg. We voelden niet dat er iemand stond die er vol voor ging."

Luijckx vindt de opmerkingen van Van 't Schip misplaatst. "De spelers prikken door dit soort trucs heen", stelt hij bij Voetbalpraat op ESPN. "Van 't Schip is zichzelf aan het beschermen en hij verschuilt zich achter zijn spelersgroep. Dit soort dingen zijn ontwrichtend voor de selectie."

De voormalig verdediger krijgt bijval van Kees Kwakman. "Ik heb niet het idee dat de selectie denkt: pfoe. Dan had Van 't Schip na Go Ahead Eagles-uit (medio januari, 2-3, red.) Borna Sosa de week erop niet mee moeten nemen. Hoe jij er achteraan sjokt, dat kan echt niet. Martha viel slecht in als rechtsbuiten, maar ik heb het idee dat hij een jeugdspeler is. Hij is fysiek nog helemaal niet klaar."