Sneijder uit Ajax-zorgen: 'Hij is té snel, té belangrijk geworden'

Sneijder uit Ajax-zorgen: 'Hij is té snel, té belangrijk geworden'

22 februari - 07:11
32

Wesley Sneijder denkt dat er in het hedendaagse voetbal te veel wordt gevraagd van jonge spelers. De recordinternational van het Nederlands elftal wijst naar FC Barcelona-groeibriljant Lamine Yamal, terwijl hij ook Ajax-verdediger Jorrel Hato als voorbeeld noemt.

Yamal schreef woensdagavond tegen SSC Napoli historie, door met zestien jaar en 223 dagen de jongste speler ooit te zijn in de knock-outfase van de Champions League. "Ik denk dat iedereen fan van hem is", zegt Sneijder bij RTL 7, terwijl hij gelijk een kanttekening plaatst. "Zestien jaar... Al hebben we ze bij Barcelona vaker op die leeftijd gezien."

"Wat goed is, is goed. Dat moet je ook een kans geven", benadrukt Sneijder, die er wel voor waken dat talenten te snel voor de leeuwen worden gegooid. "We zien het ook een beetje bij Hato bij Ajax. Hij is té snel belangrijk, misschien wel té belangrijk geworden." De voormalig topmiddenvelder uit zijn zorgen. "Het ligt allemaal aan hen, hoe is hun vorm. Ze zijn veel te jong. Ze moeten opgeleid worden en misschien ook wel een keer aan de kant gezet worden als het even niet goed loopt."

Volgens Sneijder is die tijd er tegenwoordig niet meer. "Ze moeten er staan. Dat is misschien op deze leeftijd te vroeg. Je bent nog in de groei. Zeventien, achttien jaar is een cruciale leeftijdscategorie. Dan gebeuren er dingen in de ontwikkeling van iemand. Hoe sta je dan in je schoenen?"