Genoegen nemen met reserverol: 'Alles te maken met club Feyenoord en achterban'

Genoegen nemen met reserverol: 'Alles te maken met club Feyenoord en achterban'

22 februari - 09:13
85

Timon Wellenreuther heeft het uitstekend naar zijn zin bij Feyenoord. De 28-jarige doelman, die zijn wedstrijden keept door een blessure van Justin Bijlow, tekende bewust voor twee seizoenen, hoewel hij wist dat hij op papier tweede doelman zou zijn.

Wellenreuther werd vorig seizoen gehuurd van RSC Anderlecht. Afgelopen zomer nam Feyenoord hem definitief over. "Feyenoord haalde mij als reservekeeper en in het kampioensjaar pikte ik wedstrijden mee. Ik was nog van Anderlecht, Feyenoord wilde dat ik bleef en ik wist dat ik reservedoelman achter Justin Bijlow zou blijven. En ik vind mezelf helemaal geen reservekeeper. Ik wil op dat veld staan", benadrukt de sluitpost in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Maar toch tekende ik voor twee seizoenen. Dat had alles te maken met de club Feyenoord, met de spelersgroep, met de achterban", aldus een lovende Wellenreuther. "Aan het begin van het seizoen moest ik er al meteen een paar weken staan. En toen Justin uitviel tegen AZ weer. Dan doe je waarvoor je bent aangetrokken."

Wellenreuther voelt de onvoorwaardelijke steun van de Feyenoord-fans, terwijl hij ook beseft dat Bijlow een kind van de club is. "Dat vind ik zo mooi aan deze club", stelt de Duitser. "De steun is enorm, terwijl die mensen ook teleurgesteld zullen zijn dat Justin er niet meer staat."