Mannsverk openhartig: 'Lastig om mijn plek te vinden binnen Ajax'

Mannsverk openhartig: 'Lastig om mijn plek te vinden binnen Ajax'

22 februari - 14:39 Laatste update: 14:44
48

Sivert Mannsverk is na een maandenlange blessure terug bij de selectie van Ajax. De 21-jarige middenvelder kwam tot nu toe slechts 45 minuten in actie voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Nu hij volledig is hersteld, wacht hij op zijn kans om zich te laten zien onder John van 't Schip.

Mannsverk schoof woensdag aan bij de persconferentie van Ajax voorafgaand aan de allesbeslissende return met Bodø/Glimt in de Conference League. In zijn moedertaal vertelde Mannsverk over zijn eerste maanden in Amsterdam. "Het is moeilijk geweest, dat lijkt me logisch gezien mijn blessure", begint hij. "Er is dit seizoen veel negativiteit en er zijn veel wisselingen in het team geweest. Dat heeft ook impact op de groep. Nu wordt het steeds beter."

Wedden

Meer odds

De controlerende middenvelder geeft aan dat het tijd kost om weer aan te sluiten bij de selectie. "Het is logisch dat het lastig is om je plek te vinden nadat je er even uit hebt gelegen. Er zijn hier veel spelers die meer hebben meegemaakt dan ik. Spelers die in de Champions League actief zijn geweest, bijvoorbeeld. Je moet ook wat respect opbouwen en het duurt even voordat je relaties hebt opgebouwd."

Mannsverk maakte zijn enige minuten in Ajax 1 tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente (3-1). Destijds wist hij niet te overtuigen en werd hij door de toenmalig trainer Maurice Steijn in de rust gewisseld. Na een maandenlange blessure maakte hij begin februari zijn rentree op het voetbalveld. Na een uur spelen mocht hij bij Jong Ajax invallen in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.