Giménez over lastige periode: 'Ik speelde niet heel slecht, ik speelde goed'

Giménez over lastige periode: 'Ik speelde niet heel slecht, ik speelde goed'

23 februari - 09:45
54

Santiago Giménez is erg trots op zijn ploeggenoten bij Feyenoord na de pijnlijke nederlaag tegen AS Roma in de Europa League. De Rotterdammers gingen na strafschoppen onderuit in Italië en de spits beleefde persoonlijk een lastige avond tegen de Italianen.

"Ik ben heel trots op mijn teamgenoten", begint Giménez tegenover Veronica. De Mexicaan zag dat de Feyenoorders met veel passie op het veld stonden. "Ik weet dat Feyenoord en Rotterdam trots op ons zullen zijn, want we hebben echt alles eraan gedaan. Natuurlijk wilden we deze wedstrijd winnen, maar ik verlies liever op deze manier dan verliezen en niet alles te geven. Ik ben trots op mijn team."

Na een aantal wedstrijden zonder doelpunten, was Giménez tegen AS Roma eindelijk weer trefzeker. "Spitsen leven voor doelpunten. Het is voor mij belangrijk om in dit soort topwedstrijden mezelf te laten zien", legt de Feyenoorder uit, waarna hij vertelt dat dit belangrijk is voor zijn zelfvertrouwen. "Daar ben ik nu blij mee, maar het is niet belangrijk op dit moment. Ik scoor liever niet en dat we dan wel winnen, maar het is voetbal en hier moeten we van leren."

Als Giménez wordt gevraagd naar een mogelijke uitleg voor zijn periode zonder doelpunten, heeft hij geen duidelijke verklaring. "Elke spits heeft dit soort momenten. Voor mijn gevoel speelde ik niet heel slecht, ik speelde goed. Alleen ik scoorde niet", vertelt de Mexicaan. "Ik blijf werken en blijf hetzelfde doen als wanneer ik wel scoor. Ik blijf geduldig en weet dat God mij die goal geeft en dat deed hij vandaag."

Gimenez beleefde 'heel lastige' avond

Giménez beleefde een 'heel lastige' avond tegen de verdedigers van AS Roma. "Ze hebben goede verdedigers en weten hoe ze van achteruit moeten opbouwen. De afstanden waren groot, dat was lastig om te belopen en druk te zetten negentig minuten lang", blikt de Feyenoord-spits terug op het duel. Hij hoopt snel revanche te kunnen nemen tegen AS Roma. "Hier moeten we van leren en de volgende stap is om Roma wel te verslaan. Ik weet niet wanneer, maar die kans gaat komen."