Ajax door dankzij 'klein wonder': 'Je kunt wel zeggen dat het mee zat voor ons'

Ajax door dankzij 'klein wonder': 'Je kunt wel zeggen dat het mee zat voor ons'

23 februari - 10:50 Laatste update: 14:30
95

Branco van den Boomen zag Ajax goed wegkomen tegen FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. De Amsterdammers wisten zich door middel van een 'klein wonder' te plaatsen voor de achtste finales. 

Ajax zwijnde in Noorwegen vrijwel de hele wedstrijd. Van den Boomen omschrijft het dan ook als een 'klein wonder' dat Ajax doorgaat naar de achtste finales van de Conference League. "Je kunt wel zeggen dat het vandaag (donderdag, red.) mee zat voor ons", aldus de middenvelder tegenover Veronica. "Deze hadden we wel echt nodig, honderd procent. Complimenten naar hoe het team is blijven strijden. Deze mentaliteit moeten we meenemen, maar natuurlijk moeten we beter voetballen dan dit."

Van den Boomen zag dat de meeste Ajax-spelers moeite hadden met de lastige omstandigheden in Noorwegen. Zo waren het kunstgrasveld en de wind anders dan dat ze in Nederland gewend zijn. "Ik denk dat we geen grip op de wedstrijd kregen en dat zij de betere ploeg waren, maar wij waren effectiever", concludeert de middenvelder, die vervolgens het strijdplan uitlegt. "Wij kozen ervoor om iets verder in te zakken. Dat hebben we niet eerder gedaan. Zij zijn echt een geoliede machine en daar moeten wij ook naartoe."

Het was voor de middenvelder zijn eerste basisplaats na zijn langdurige blessure. Hij had er geen moeite mee om zijn rentree te maken in een ploeg die niet goed draait. "Je kan dan ook je stempel op het team drukken", aldus de middenvelder, die graag lef wil toevoegen aan het spel van Ajax. "Ik kom terug van een blessure en ik zit er eigenlijk meteen best goed in. Ik heb een goed gevoel en ik wil dan graag de bal hebben. Ik probeerde de rust in de ploeg te krijgen, maar dat was wel lastig."