Eerlijke Kramer spreekt zich uit: 'Moeten niet zo moeilijk doen in Nederland'

Eerlijke Kramer spreekt zich uit: 'Moeten niet zo moeilijk doen in Nederland'

23 februari - 14:33 Laatste update: 14:54
87

Michiel Kramer vindt dat er in het voetbal veel politieke spelletjes worden gespeeld. Naast voetballer is de spits sinds kort ook analist op televisie. In gesprek met Andy van der Meijde gaf hij al eens aan allang gestopt te zijn als hij zich dat financieel kon veroorloven.

"Er worden ontzettend veel politieke spelletjes gespeeld, nooit echt de waarheid gesproken. De wereld waarin je leeft als voetballer is niet leuk. Dus ik sta nog steeds achter mijn woorden. Maar voetballen blijft wel het allerleukste wat er is. Anders was ik er allang mee gestopt", zegt Kramer in gesprek met Voetbal International.

Over een carrièreswitch denkt de speler van RKC Waalwijk dan ook (nog) niet na. "Ik vind aanschuiven als analist wel nog steeds leuk om te doen, omdat voetbal gewoon mijn passie is. En dan kun je er net zo goed ook lekker over lullen", aldus de spits.

Kramer staat erom bekend een duidelijke mening te hebben. Hij spreekt zich dan ook altijd uit. In de problemen kwam hij echter nog niet door zijn uitspraken. "Er zijn nooit tegenstanders die me erover aanspreken. Ik zit er ook niet om iemand tot zijn enkels af te zagen. Dat heeft helemaal geen meerwaarde. Het gaat mij om de manier van spelen. Natuurlijk komen er spelers ter sprake die een prachtige of slechte pass geven, maar dat moet denk ik nooit de boventoon voeren. Ik heb wel vaker iets gezegd over scheidsrechters. Dat komt omdat ik vind dat een wedstrijd niet om een scheidsrechter moet draaien."

Ook over zijn clubvoorkeur spreekt Kramer zich uit. "Mijn voorkeur ligt bij Feyenoord. Het hoort nou eenmaal bij sport dat iedereen wat anders vindt. Dat mag je als analist ook uitspreken, vind ik. We moeten daar minder moeilijk over doen in Nederland. De nadruk ligt vaak te erg op het feit dat ik als Feyenoorder iets over Ajax zeg. Terwijl dat echt prima los van elkaar kan bestaan."