'Modric voert eerste telefonische gesprekken: romantische terugkeer lonkt'

'Modric voert eerste telefonische gesprekken: romantische terugkeer lonkt'

23 februari - 19:22 Laatste update: 19:23
22

Dinamo Zagreb zet alles op alles om Luka Modric komende zomer te verwelkomen. De 38-jarige Kroaat lijkt bezig aan zijn laatste maanden bij Real Madrid en is na dit seizoen transfervrij.

Het is geen geheim dat clubs uit Saudi-Arabië hopen met Modric aan de haal te gaan. Dinamo Zagreb ligt als kaper op de kust en hoopt middels een charmeoffensief de verloren zoon weer in de armen te sluiten. Mirko Barisic, de 87-jarige president van de club, heeft volgens meerdere Kroatische media met Modric gebeld over een terugkeer. Naar verluidt is de middenvelder 'geïntrigeerd' door het aanbod, dat hij niet naast zich neer heeft gelegd.

Modric is nog niet klaar met voetballen en de verwachting is dat de gesprekken tussen de speler en Dinamo Zagreb de komende weken zullen 'intensiveren'. Volgens 24 Sata denkt hij serieus na over een terugkeer op het oude nest. Modric, 172-voudig international, doorliep een deel van de jeugdopleiding van Dinamo, speelde meerdere seizoenen in de hoofdmacht en werd in 2008 voor ruim 22 miljoen euro aan Tottenham Hotspur verkocht.

Sinds 2012 is Modric actief bij Real Madrid. De middenvelder zou teleurgesteld zijn in De Koninklijke, nu trainer Carlo Ancelotti steeds minder vaak een beroep op hem doet. Modric speelde tot op heden 516 officiële wedstrijden voor Real, waarin hij 38 keer scoorde en 83 assists gaf.