Meer gele kaarten dan doelpunten als aanvaller: 'Je hebt daar niks te zoeken'

Meer gele kaarten dan doelpunten als aanvaller: 'Je hebt daar niks te zoeken'

24 februari - 14:25
24

Hans Kraay heeft met verbazing zitten kijken naar alweer de elfde gele kaart van SC Cambuur-aanvaller Remco Balk. Bij ESPN geeft de analist aan er werkelijk niets van te snappen. Balk pakte meer dan twee keer zoveel gele kaarten als dat hij doelpunten heeft gemaakt.

"Dit is zijn elfde gele kaart van het seizoen. Ik zou hier als trainer helemaal krankjorum van worden", begint Kraay. "Schiet er eens een paar in en werk dan wat minder hard." Kraay zou als trainer zijnde met Balk afspreken dat als hij nog één sliding maakt, dat hij dan wordt gewisseld. "Waarom zou een valse rechtsbuiten kaarten moeten krijgen? Je moet voor de goal zijn."

Wedden

Meer odds

Kraay vindt dat Balk zich op andere dingen moet gaan focussen in het veld. "Je moet gretig zijn om ballen erin te schieten. Je moet uit de duels blijven, daar heb je helemaal niks te zoeken." Kraay geeft aan dat hij Cambuur-trainer Henk de Jong komende dinsdag gaat vragen naar de situatie rondom Balk.

Balk speelde tot dusver 103 wedstrijden in het betaald voetbal. Hierin wist hij negen doelpunten te maken en pakte hij 22 gele kaarten. "Het is een aanvaller, kom op hé", sluit Kraay af.