Hard oordeel over Botman: 'Zijn slechtste duel in het shirt van Newcastle'

Hard oordeel over Botman: 'Zijn slechtste duel in het shirt van Newcastle'

25 februari - 13:32
13

Alan Shearer baalt van het optreden van Newcastle United tegen Arsenal. De clubicoon van The Magpies oordeelt na de 4-1 nederlaag met name hard over de prestatie van Sven Botman.

"Botman speelde zijn slechtste wedstrijd in het shirt van Newcastle", zegt Shearer tegen Premier League Productions. "Hij gaf de bal weg en Newcastle kon hem niet meer heroveren. De passes van Arsenal waren ook wel heel gelikt."

Wedden

Meer odds

De Nederlandse verdediger beleefde een ongelukkige middag. Hij hielp Arsenal in het zadel met een eigen doelpunt na achttien minuten. Maar Shearer zag dat Botman ook verzuimde in te grijpen in aanloop naar de 2-0. "Botman en Trippier waren het helemaal kwijt achterin en uiteindelijk kan de bal worden ingetikt", aldus de voormalig topspits.

"Het was een goede aanval van Arsenal, maar Newcastle zet totaal geen druk. Drie, vier spelers staan passief toe te kijken", vervolgt Shearer. "Dan doet Arsenal je pijn met de geweldige spelers die ze hebben. Het was verschrikkelijk van Newcastle. Je wordt afgemaakt door een heel goed team, dan moet je de mouwen opstropen en het gevecht aangaan. Daar was niets van te zien."

Van het lokale The Shields Gazette krijgt Botman een 3. 'Zag de bal ongelukkig van zich afketsen, waardoor Arsenal op voorsprong kwam. Werd betrapt op toekijken bij de 2-0. Een nachtmerrie van een eerste helft. Hij herpakte zich wat in de tweede helft, voordat hij de bal aan Arsenal verspeelde in aanloop naar de 3-0. Een zware wedstrijd', schrijft de krant.

Door de harde nederlaag tegen Arsenal staat Newcastle nu achtste in de Premier League.