VP's Elftal van de Week: PSV weer hofleverancier, één Feyenoorder en Ajax-beul

VP's Elftal van de Week: PSV weer hofleverancier, één Feyenoorder en Ajax-beul

26 februari - 10:00
64

PSV is na speelronde 23 de hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Eindhovenaren leveren drie spelers, waaronder de nieuwe Eredivisie-topscorer Luuk de Jong. Ook Feyenoord, FC Twente, AZ, NEC, sc Heerenveen, Vitesse zijn van de partij.

Eloy Room (Vitesse)
Door zijn sterke keeperswerk bleef Vitesse overeind en wisten de Arnhemmers zelfs de volle buit te pakken bij Excelsior. Ook weleens lekker voor Room, die sinds zijn komst vooral moest uitleggen wat er allemaal niét goed ging.

Wedden

Meer odds

Joshua Brenet (FC Twente)
Na zijn beroerde optreden tegen FC Utrecht, nu acht dagen geleden, nam Brenet sportieve revanche. Met een goal en assist betaalde de rechtsback het vertrouwen van trainer Joseph Oosting dubbel en dwars uit.

Nicolas Isimat-Mirin (Vitesse)
Zijn allereerste doelpunt voor Vitesse kon niet op een beter moment komen. Door de zege op Excelsior is de zestiende plek weer binnen handbereik: het gat naar RKC is twee punten en over twee weken treffen beide clubs elkaar in Waalwijk.

Olivier Boscagli (PSV)
PSV speelde PEC Zwolle overhoop, mede dankzij Boscagli. De Franse verdediger werd na de 1-7 overwinning 'technisch perfect' genoemd door trainer Peter Bosz en dat is een bijzonder groot compliment.

Calvin Verdonk (NEC)
Twee keer ging Verdonk dit seizoen achter een vrije trap staan rond de vijandelijke zestien en twee keer was het ook raak. Voor de verdediger lonkt na dit seizoen een mooie transfer naar het buitenland.

Joey Veerman (PSV)
Vrijdag werd hij uitgeroepen tot Speler van de Week in de Champions League, maandag staat Veerman in VP's Elftal van de Week. Het kan niet op, zou je kunnen zeggen. De PSV'er waande zich zaterdagavond in een Zwolse speeltuin.

Thom Haye (sc Heerenveen)
Over speeltuinen gesproken: ook Haye kreeg alle tijd en ruimte om zijn ding te doen. En daar weet de fijnbesnaarde middenvelder wel raad mee. Met een goal en assist leidde hij Heerenveen langs de gedoodverfde degradant FC Volendam.

Sem Steijn (FC Twente)
In 2024 stond hij nog droog, maar daar kwam zondagmiddag verandering in. Met twee goals wees Steijn zijn ploeg de weg tegen Go Ahead Eagles, dat uiteindelijk met 3-0 werd verslagen in de Grolsch Veste.

Yankuba Minteh (Feyenoord)
Met zijn eerste doelpunten sinds 30 september was Minteh goud waard voor Feyenoord. Dat hij daar slechts een half uurtje voor nodig had, maakt het des te knapper. De negentienjarige Gambiaan moet nu doorpakken.

Luuk de Jong (PSV)
De leider van PSV was ook tegen PEC - zijn favoriete tegenstander - uitstekend op dreef. Met zijn rechter, zijn linker en zijn hoofd was De Jong trefzeker; een zogeheten Golden Hattrick voor de nieuwe topscorer van de Eredivisie.

Ruben van Bommel (AZ)
Het is een familietraditie: Ajax pijn doen. Opa Bert besliste AZ - Ajax in 1978, vader Mark maakte in 2005 een hattrick voor PSV in Amsterdam en zondag was het de beurt aan Ruben, die de gehele AZ-productie verzorgde tegen Ajax.