'Bayern in gesprek met aan Real gelinkte Davies: speler verlangt twintig miljoen'

'Bayern in gesprek met aan Real gelinkte Davies: speler verlangt twintig miljoen'

26 februari - 19:48 Laatste update: 19:48
11

Diverse media meldden eerder op de maandag dat Alphonso Davies een mondeling akkoord heeft bereikt met Real Madrid, volgens het Duitse BILD is een vertrek naar de Spaanse hoofdmacht allesbehalve een uitgemaakte zaak. De vleugelverdediger van Bayern München is nog met Der Rekordmeister in gesprek over een nieuwe verbintenis.

The Athletic bracht maandag naar buiten dat Davies met Real mondeling is overeengekomen om komende zomer of volgend jaar de overstap te maken. Volgens berichten uit Duitsland kwamen Nick Huoseh, de zaakwaarnemer van Davies, en Christoph Freund, sportief directeur bij Bayern, vorige week bijeen. Inzet: een langer verblijf van Davies.

Dat is een stroef gesprek geweest, klinkt het. Davies heeft forse eisen gesteld. De 23-jarige Canadees wil twintig miljoen euro per jaar gaan verdienen bij Bayern. Davies verdient momenteel inclusief bonussen de helft en het is zeer onaannemelijk dat Bayern aan de voorwaarden van de speler wil voldoen. Beide partijen gaan op korte termijn weer om tafel. 

Bayern hoopt Davies dus binnenboord te houden, tegelijk wordt er al wel gespeurd naar een vervanger, mocht hij vertrekken. AC Milan-back Theo Hernández is een van de kandidaten om naar München te komen. Davies, die momenteel geblesseerd is, speelde dit seizoen 27 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij drie assists.