'Jaar na Feyenoord-exit lonkt nieuwe transfer, Fenerbahçe wil record verbreken'

'Jaar na Feyenoord-exit lonkt nieuwe transfer, Fenerbahçe wil record verbreken'

28 februari - 18:41
35

Sebastian Szymański maakt dit seizoen grote indruk bij Fenerbahçe. De oud-Feyenoorder zou door zijn goede prestaties in de belangstelling staan van grote Europese clubs. Fenerbahçe verlangt naar verluidt ruim 25 miljoen euro voor de Pool.

Corriere dello Sport meldt dat Napoli in de zoektocht naar een vervanger van Victor Osimhen is uitgekomen bij Szymański. De Pool, die vorig seizoen nog bij Feyenoord speelde, speelde in Turkije al als spits, aanvallende middenvelder en buitenspeler. De international kwam dit seizoen in de Turkse Süper Lig al tot negen doelpunten en negen assists.

Napoli beschikt ook over een goede relatie met Fenerbahçe. Twee jaar geleden maakte verdediger Kim Min-Jae al de overstap van Turkije naar Italië. Het bestuur van de club uit Napels zou er daarom van overtuigd zijn dat een sterspeler in de Süper Lig goed overeind kan blijven in de Italiaanse Serie A.

Het Turkse medium Fanatik gaat nog een stapje verder in de geruchten rondom Szymański. Ook zij beweren dat Napoli de meest serieuze kandidaat is voor de Pool, maar daarnaast zouden clubs als Manchester United, Tottenham Hotspur en Liverpool achter de creatieveling aanzitten. Volgens Fanatik moet Szymański 25 miljoen euro kosten. Daarmee zou Fenerbahçe zijn transferrecord verbreken: de duurste uitgaande transfer van de club staat nu op naam van Vedat Muriqi, die in 2020 voor 21 miljoen euro naar SS Lazio ging.