Emotionele Pogba gaat in beroep tegen schorsing: 'Alles is van me afgenomen'

Emotionele Pogba gaat in beroep tegen schorsing: 'Alles is van me afgenomen'

29 februari - 15:02 Laatste update: 15:47
77

Paul Pogba heeft op zijn Instagramaccount gereageerd op zijn vierjarige schorsing voor het overtreden van de dopingregels. De middenvelder van Juventus kan zich niet vinden in de uitspraak en gaat in beroep. 

'Ik ben vandaag op de hoogte gebracht van de beslissing en ik ben van mening dat het vonnis onjuist is', valt er te lezen in het statement. De 30-jarige middenvelder geeft aan emotioneel te zijn. 'Ik ben verdrietig, geschokt en diepbedroefd dat alles wat ik in mijn professionele spelerscarrière heb opgebouwd, van mij is weggenomen.'

Zodra Pogba vrijgesteld is van wettelijke beperkingen zal het hele verhaal duidelijk worden, beweert hij bovendien. 'Ik heb nooit willens en wetens supplementen gebruikt die in strijd zijn met de antidopingregels. Als professionele atleet zou ik nooit iets doen om mijn prestaties te verbeteren door verboden middelen te gebruiken. Ik heb nooit medeatleten en supporters van de teams waarvoor of tegen wie ik heb gespeeld, geminacht of bedrogen', klinkt het. Pogba sluit af met de aankondiging dat hij in beroep gaat tegen de uitspraak bij het CAF (Court of Arbitration for Sport). 

De Fransman werd op 20 augustus van vorig jaar, na de wedstrijd tegen Udinese, positief getest op doping. In het bloed van Pogba werd de DHEA gevonden, een voorloper van veel hormonen waaronder testosteron. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paul Labile Pogba (@paulpogba)