Leverkusen-ster stelt topclubs teleur: 'Hij zal tot die tijd blijven'

Leverkusen-ster stelt topclubs teleur: 'Hij zal tot die tijd blijven'

29 februari - 20:54
14

Florian Wirtz is voorlopig niet van plan om te vertrekken bij Bayer Leverkusen. De vader en adviseur van het twintigjarige Duitse toptalent benadrukt dat hij zijn tot medio 2027 lopende contract wil uitdienen bij Die Werkself.

Wirtz stevent met Leverkusen op de eerste landstitel in de clubhistorie af. Zondag neemt de ploeg van Xabi Alonso het op tegen FC Köln, waar de aanvallende middenvelder in de jeugd speelde. "Florian heeft veel geluk met Xabi Alonso, die over veel kwaliteiten beschikt. Hij is geweldig met het hele team. Dit is de juiste coach op het juiste moment", zegt vader Hans tegen Kölner Stadt-Anzeiger.

De veertienvoudig international van Die Mannschaft was dit seizoen goed voor acht doelpunten en zeventien assists in 31 officiële duels. Hij zou bij meerdere topclubs op de radar staan, waaronder Bayern München. Wirtz kiest echter voor de geleidelijke weg richting de top, stelt zijn vader. "Het zal nog enige tijd duren voor Wirtz consistent dit soort prestaties kan neerzetten. Pas dan kunnen we spreken over superlatieven en hogere kwalificaties."

Wirtz senior heeft dan ook goed nieuws voor de Leverkusen-fans. "Florian heeft een contract in Leverkusen tot 2027. Dat zal ook ongeveer de tijd zijn die hij nog in Leverkusen zal doorbrengen. We moeten de komende twee jaar zien waar het pad naartoe leidt."