Van der Hart voelt geen wrok van Noppert: 'Was de eerste die me feliciteerde'

Van der Hart voelt geen wrok van Noppert: 'Was de eerste die me feliciteerde'

1 maart - 09:35 Laatste update: 09:35
8

Mickey van der Hart is vol lof over zijn ploeggenoot Andries Noppert. Laatstgenoemde verloor zijn plek onder de lat aan Van der Hart bij sc Heerenveen, maar de vijfvoudig Oranje-international gaat hier erg professioneel mee om.

Volgens Van der Hart verloopt de samenwerking met Noppert erg goed. "Andries heeft natuurlijk een tik gehad dat hij niet speelt. Als keeper weet je hoe dat voelt en dat is niet leuk", aldus Van der Hart in gesprek met ESPN. "Aan de andere kant is het topsport en het is hij of ik. Ik ben heel blij dat ik een kans krijg, maar op persoonlijk vlak is het vervelend voor hem. Hij heeft zoveel meegemaakt in de afgelopen twee jaar. In die zin kan ik me niet voorstellen wat er allemaal op zijn bordje is gekomen."

Wedden

Meer odds

Van der Hart en Noppert kunnen het onderling goed met elkaar vinden en als voorbeeld haalt eerstgenoemde de overwinning op Ajax aan. "Andries was na afloop een van de eerste die mij feliciteerde", aldus Van der Hart, die alleen maar waardering kan uitspreken voor de mentaliteit van Noppert. "Dat spreekt boekdelen van hoe hij als persoon in elkaar zit. Onze samenwerking en de sfeer onderling is goed. Tuurlijk zal hij balen en af en toe teleurgesteld zijn, maar daar merk ik heel weinig van."