Feyenoord krijgt weer straf van UEFA: boete komt boven 50.000 euro uit

Feyenoord krijgt weer straf van UEFA: boete komt boven 50.000 euro uit

2 maart - 11:41
105

Feyenoord moet wederom een fikse boete aftikken aan de UEFA. De Rotterdammers zijn voor drie incidenten gestraft tijdens de thuiswedstrijd in de tussenronde van de Europa League. Het bedrag van de prent komt boven de 50.000 euro uit.

De boete is dus verdeeld over drie verschillende overtredingen van de Europese voetbalregels. Allereerst moeten de Rotterdammers 28.000 euro betalen voor het blokkeren van de trappen. Daarnaast wordt de club gestraft voor het gooien van objecten en het afsteken van vuurwerk. De boetes daarvoor zijn respectievelijk 14.500 en 11.500 euro. Deze incidenten gebeurden dus allemaal in De Kuip tijdens de wedstrijd tegen AS Roma.

Wedden

Meer odds

Het totaalbedrag komt voor de Rotterdammers op 54.000 euro uit. Voor Feyenoord is het niet de eerste keer dat de club boetes ontvangt na een Europese wedstrijd. Dit seizoen moest de club ook 28.00 euro betalen na de Champions League-wedstrijd tegen Lazio. Feyenoord verloor de wedstrijd tegen AS Roma wel in de tussenronde van de Europa League.