Bosz en Slot verklaren opvallende keuzes: 'Beste oplossing voor PSV-Feyenoord'

Bosz en Slot verklaren opvallende keuzes: 'Beste oplossing voor PSV-Feyenoord'

3 maart - 14:30
8

Peter Bosz en Arne Slot hebben voor de topper tussen PSV en Feyenoord tekst en uitleg gegeven over hun keuzes. Bij zowel de Eindhovenaren als de Rotterdammers staat er een verrassing op het veld.

Peter Bosz mist Joey Veerman en kon kiezen voor Guus Til, Patrick van Aanholt, Isaac Babadi en Tygo Land, maar Mauro Júnior krijgt het vertrouwen. "Dit is tegen Feyenoord de beste oplossing", stelt de PSV-trainer voor de camera van ESPN.

Bosz verwacht een spannende wedstrijd in het Philips Stadion. "Bij de eerdere ontmoetingen tegen Feyenoord (al drie keer dit seizoen, red.) lag het dicht bij elkaar. We zijn op dit moment duidelijk de twee beste ploegen van Nederland. En wij willen natuurlijk graag winnen."

Voor Slot is het duidelijk dat er tegen PSV 'andere dingen nodig zijn dan tegen FC Groningen (2-1 zege in halve finale KNVB Beker, red.)'. "Loopvermogen, duelkracht. En de storm van PSV doorstaan. We hebben meer nodig dan alleen creativiteit."

De Feyenoord-trainer kiest verrassend voor Antoni Milambo (18). "Met Milambo hoop ik een extra man op het middenveld te krijgen. Maar hij moet niet teveel vastgeplakt blijven op zijn positie."